Szociális földprogram – Családi Portaprogram

Befejeződött az egészségügyi központ felújítása Dombrád városában

2014. október 08. 1099

Uniós támogatásból megvalósult Dombrád Város Önkormányzat tulajdonában lévő, a valóságban Dombrád, Kossuth utca 37. szám alatt található Egészségügyi Központ épületének komplex akadálymentesítése, eszközbeszerzéssel és energiahatékonyság növeléssel együtt. A létesítmény funkcióját tekintve két háziorvosi körzet, egy fogorvosi és három védőnői körzet feladat-ellátási helyszíneként szolgál.

Dombrád Város Önkormányzata az ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0080 kódszámú, az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási konstrukció keretében „Egészségügyi központ felújítása Dombrád városában” címmel benyújtott pályázata 47.021.687 Ft összegű támogatásban részesült.

A pályázat célja az egészségügyi alapszolgáltatások vonzóvá tétele az infrastruktúrafejlesztéssel és a munkafeltételek minőségének javításával. A projekt hozzájárul az esélyegyenlőség elveinek érvényesüléséhez, a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi alapellátásához való akadálymentes hozzáféréséhez.

További cél a település népességmegtartó erejének növelése, az általános infrastruktúra, a közszolgáltatások színvonalának javítása, az itt élő emberek számára az egyenlő hozzáférési lehetőségek biztosítása az alapfokú egészségügyi ellátáshoz, amelynek fontos eleme az épület felújítása.

A beruházás az alábbi műszaki tartalommal valósult meg:

- az épület földszintjén a jogszabálynak megfelelő mozgássérült WC kialakítása, belső nyílászárók cseréje, jogszabálynak megfelelő mozgássérült rámpa és lift került kialakításra. Az épület belső burkolata mindenütt csúszás és tükröződésmentes, a vonalvezetés kontrasztos színű. Valamennyi nyílászáró küszöbmentes kivitelben készült el.

.- az épület felújítása energiahatékonysági fejlesztéseket is tartalmaz: megújuló energiahasznosítást, napkollektoros meleg víz előállítási rendszer kiépítését, külsőtéri határoló falak hőszigetelését.

Az egészségügyi alapszolgáltatások biztosításához kapcsolódóan új orvosi eszközök kerültek beszerzésre.

A projekt keretében megvalósult Egészségügyi Központ felújítási munkáit a sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként a Humán-ÉP Ingatlanforgalmazó Kft. (4032 Debrecen, Füredi út 98.) végezte.

A megújult és átalakított Egészségügyi Központ ünnepélyes átadására 2014. október 10-én 13 órától kerül sor.

A fejlesztésről bővebb információt a www.dombrad.hu weboldalon olvashatnak.

Értékelés:
(0 szavazat)