Szociális földprogram – Családi Portaprogram

Uniós támogatásból valósult meg Dombrádon a megújuló villamosenergia termelést célzó fejlesztés

2015. szeptember 01. 918

Több mint 20,55 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósította meg beruházását Dombrád Város Önkormányzata. Kozmáné Kasza Veronika polgármester asszony ismertette, hogy a fejlesztés 4 intézményi épületen valósult meg. 119 db napelem került felhelyezésre, ami 30,470 kWh energiát termel évente, így kb. 1,476,000 Ft megtakarítást eredményez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A pályázat keretében a Szivárvány Óvoda Kossuth u. 51. és Rákóczi út 52. számú, a Városgazdálkodás Dolgozók útja 9. számú és az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár Kossuth u. 60 számú alatti épületein valósult meg napenergia alapú villamosenergia termelés.

A fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentése környezetvédelmi szempontból is igen előnyös, mivel 28,483 tonna/év szén-dioxid kibocsájtást csökkenést eredményez. A projekt megvalósítása közvetett módon hozzá járul a város lakóinak tudatos neveléséhez, szemlélet formálásához, fenntartható fejlődéshez.

E cél egybeesik a megújuló energiaforrásokon alapuló technológiák ösztönzésével.

A projektről bővebb információt a www.dombrad.hu oldalon olvashatnak.

Értékelés:
(0 szavazat)